Авто на єврономерах Автоновини

Назаренко о єврономерах: Вимоги омбудсмена Лутковської незаконні

Ми повідомляли, що омбудсмен В.Лутковська направила в МВС вимогу про заборону зупинки автомобілів на «еврономерах», проте насправді ніхто подібні заборони і не анонсував. Про це у своєму Facebook написав Олег Назаренко, – передає Автотема.

Відповідно до постанови Кабміну №1388 автомобіль на іноземній реєстрації, який потрапляє на територію країни, повинен протягом 10 днів пройти процедуру офіційної реєстрації в СЦ МВС і отримати українські номерні знаки. У разі продовження перебування на іноземних номерах, транспорт вважається таким, що не пройшов реєстрацію і не має права пересуватися по українським дорогам. В цьому випадку в наявності виявляються ознаки порушення по ст. 121 КпАП, причому на перше порушення передбачається штраф, за друге – штраф і примусове вилучення авто, – вважає Назаренко.

Таким чином, якщо перші десять днів після потрапляння авто на територію України покарання застосовуватися не може, то далі це вже вважається порушенням, а співробітники поліції мають повне право зупинити транспорт порушника відповідно до ст. 35 Закону України «Про поліцію», з чим не згодна омбудсмен, – пише Назаренко. Що стосується мобільних телефонів, то неясна сама постановка питання, до того ж ніхто не заважає водієві вказати завідомо неправдивий номер.

Однак, за якими ознаками поліцейські повинні розуміти, що автомобіль знаходиться більш-менш 10 днів на території України Назаренко не вказує. Хоча незрозумілим також і рада давати невірний номер телефону, якщо його зажадають, мабуть, професійне!

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook