Автоновини

Koenigsegg спробує відібрати у Bugatti рекорд по розгону до 400 км / год

Шведський виробник суперкарів зробить спробу рекордного розгону і подальшого гальмування на купе Agera RS.

Компанія Koenigsegg збирається встановити новий світовий рекорд по розгону до 400 км / год і подальшого гальмування, який на даний момент належить гіперкару Bugatti Chiron. Про це шведський автовиробник натякнув на своїй сторінці в Facebook.

Передбачається, що спробу рекордного заїзду зроблять на вдосконаленому гіперкар Agera RS, представленому в 2015 році. Автомобіль масою 1395 кг комплектується п’ятилітровим двигуном V8 з двома турбінами, що розвиває 1176 к.с. і 1280 Нм крутного моменту. При цьому з опціональним пактом 1 Megawatt віддача агрегату зростає до 1360 кінських сил.

Фото: Koenigsegg

Коли саме і де шведський виробник суперкарів спробує спробувати встановити рекорд швидкості, поки не повідомляється.

У вересні стало відомо, що гіперкар Bugatti Chiron встановив світовий рекорд по розгону з місця до 400 км / год і подальшої повної зупинки. Купе змогло виконати дану процедуру за 41,96 сек.

Гіперкаром керував екс-пілот Формули-1 і діючий гонщик американської серії Indycar Хуан Пабло Монтойя. Колумбійський пілот провів заїзд без шолома і спецодягу. Автомобіль розігнався до 400 км / год за 32,6 секунди, а на гальмування пішло всього 9,3 секунди. В цілому для розгону і повної зупинки треба було 3112 метрів.

Bugatti Chiron, представлений на початку 2016 році оснащується бензиновим агрегатом W16 з чотирма турбінами потужністю 1500 кінських сил. Купе здатне розганятися до 100 км / год за 2,5 секунди, а його максимальна швидкість «з метою безпеки» обмежена на позначці 420 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook