Авто на єврономерах Автоновини

Авто на іноземних номерах: Авакову поставили місячний ультиматум. Документи

Припинити практику незаконної зупинки автомобілів з іноземною реєстрацією. З такою вимогою до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звернулася уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Лутковська розповіла, що з квітня по вересень 2017 року було проведено розслідування, в ході якого встановлено факти збору правоохоронцями інформації про власників таких авто і формування спеціальних списків.

«Зокрема, при зупинці транспортних засобів з іноземною реєстрацією у їх власників вимагають, серед іншого, надати відомості про місце прописки, номер мобільного телефону і дату в’їзду на територію України», – зазначила омбудсмен.




Лутковська наголосила, що «єврономера» не є причиною для зупинки автомобіля, а збір вище згаданої інформації не входить до повноважень поліції.

«З огляду на зазначене, незаконне збирання органами Національної поліції інформації про власників (водіїв) транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які знаходяться на території України, в рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2017» повинен бути припинений, а зібрана інформація – знищена у зв’язку з порушенням вимог Закону України «Про захист персональних даних». Про вжиті заходи прошу поінформувати мене в місячний термін», – йдеться у зверненні.

Раніше Automotive повідомляв, що патрульні почали забирати на штрафмайданчики машини з литовськими номерами.

 

ДЖЕРЕЛО:  obozrevatel.com

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook