Авто на єврономерах Автоновини

Збільшення порушень на митниці пов’язано з фіксацією авто на єврономерах – експерт

Зростання кількості порушень митного законодавства пов’язаний з фіксацією легкових автомобілів з іноземною реєстрацією.

Таку думку висловив директор консалтингової компанії William Invest Expert Віктор Медведь в коментарі кореспонденту ГолосUA.
«Це пов’язано з посиленням адміністративної політики по дрібним правопорушенням – зокрема, приклад з розмитненням автомобілів. Статистика безпосередньо пов’язана з реєстрацією цих правопорушень. А також лобіювання інтересів великих компаній – таких, як «Розетка», «Алло» і так далі », – зазначив експерт.

За його словами, раніше працівники митниці закривали очі на в’їзд легкових автомобілів з іноземною реєстрацією, зараз же кожен факт неповернення машини назад у визначений законом термін є порушенням, яке обов’язково фіксується.
Крім того, В. Ведмідь додав, що великі компанії з продажу товарів в Україні намагаються пролобіювати строгий контроль приватних посилок з-за кордону, оскільки йде в обхід оподаткування потік одягу, взуття, електроніки та інших товарів, який позбавляє їх частини прибутку.

При цьому економіст наголосив, що від посилення контролю виграє і держава, проте в основі такої політики лежить саме лобіювання з боку приватних структур.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба (ДФС) констатує, що за станом на кінець вересня митницями ДФС порушено понад 23 тис. справ про порушення митних правил на загальну суму 1,2 млрд гривень в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook