Автоновини

Geely побудує завод в Білорусії для випуску нових кросоверів

Китайська Geely планує в четвертому кварталі цього року запустити виробництво автомобілів на новому заводі «Белджі» в Жодіно. Зокрема, на ньому будуть випускати по повному циклу новий кросовер Atlas.

Тестове виробництво вже почалося. Проектна потужність – 60 тисяч автомобілів на рік, але в майбутньому її можуть збільшити. Інвестиції в проект склали близько 330 млн. доларів. Машини будуть випускати по повному циклу зі зварюванням і фарбуванням.

До цього «Белджі» займався «викрутною» збіркою автомобілів Geely. У минулому році на площах заводу «Автогідроусілітель» в Борисові було виготовлено близько 5 тис. машин. Крім, седанів Geely SC7, Emgrand 7, Emgrand GT і кросовера Emgrand X7, підприємство в цьому році зібрало партію позашляховиків Foton Sauvana.

Китайська Geely планує запустити виробництво автомобілів на новому заводі «Белджі»

В Жодіно будуть випускати новий кросовер Geely Atlas, причому, його локалізація спочатку складе 30 відсотків. Цей автомобіль з дизайном Пітера Хорбері був показаний на торішньому Московському автосалоні. У Китаї він продається ще з кінця 2015 р під ім’ям Boyue. Кросовер довжиною 4,5 м. оснащується або 2-літровим атмосферним двигуном (141 к.с.) або турбочетвіркою потужністю 163 або 184 кінських сили. І вперше в історії марки Geely крім переднього приводу, буде доступний повнопривідний варіант.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook