Авто на єврономерах Автоновини

Іноземні ЗМІ: Владі України потрібно обережно вирішити питання з єврономерами

Уряд України має обережно вирішити питання автомобілів з іноземною реєстрацією перед початком виборчої кампанії. Про це пишуть журналісти Bloomberg, повідомляє Biz.liga.

В Україні з’явилася схема, завдяки якій можна купити авто в одній із сусідніх країн і перевезти його через кордон на тимчасових умовах. Потім автовласник повинен виїжджати і повторно в’їжджати в Україну щороку, а іноді і частіше, відзначає агентство.

Ухилення від імпортних мит зменшує доходи держбюджету і ускладнює відстеження власників транспортних засобів, що необхідно, наприклад, при ДТП. Деякі автомобілі старше дозволеного для офіційного імпорту віку. Нарешті, багато водіїв просто ігнорують вимогу періодично виїжджати з України, пише Bloomberg.

При тому прийняти вжити суворих заходів проти авто на єврономерах уряд не може, оскільки доходи багатьох українців суттєво знизилися після 2014 року і вони не готові оплачувати високі імпортні тарифи.

Самі ж водії звинувачують уряд в пособництві місцевим автомобільним лобі – як раз через високе мито, доповнює Bloomberg.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook