Автоновини

В Україні європейскі авто повинні подешевшати

Відповідно до угоди про Асоціацію з ЄС Україні протягом 10 років потрібно адаптувати своє законодавство під європейські норми.

Коли підписували договір про Асоціацію багато говорили про те, що в Україні подешевшають європейські автомобілі. Мита на них повинні знизитися з 10% до 0%. Правда станеться це не відразу.

Більшість норм, які приписані в угоді мають терміни їх імплементації. Тому відразу після підписання, по суті нічого не зміниться. В українських підприємств буде ще 10 років, щоб підготуватися до приходу в країну дешевих європейських товарів.

– У договорі йдеться, що “сторони поступово будуть створювати зону вільної торгівлі протягом перехідного періоду в максимум 10 років, починаючи з дати набуття чинності угоди, – цитує договір про Асоціацію економіст Олександр Охріменко. – Протягом цього часу будуть заборони і для товарів з ЄС, і для українських товарів в ЄС.

Зокрема, Україна буде мати право вводити спецмито в розмірі до 10% на легкові автомобілі, якщо частка продажу українських автомобілів в Україні буде менше 25% від загального продажу. При цьому вона може ввести таке мито на рік, але має право продовжувати протягом десяти років. Протягом перших п’яти років товари легкої промисловості з ЄС будуть обкладатися митом, і тільки протягом наступних п’яти років її будуть поетапно знижувати.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook