Автоновини

Stonic від Kia отримає електричну версію

Південнокорейський автовиробник проводить активний наступ на сегмент електрокарів: кілька років тому марка представила електричну версію моделі Soul, а в наступному році в продаж надійде кросовер Niro з електромотором. Але цими планами південнокорейці не обмежуються, і вже в найближчі роки вони мають намір викотити електричні версії нового кросовера Stonic.

Як пише британське видання Auto Express, яке поспілкувалося з віце-президентом європейського підрозділу Kia Артуром Мартінсом, спочатку південнокорейці представлять гібридну версію Stonic, яка, в першу чергу, дозволить істотно знизити рівень вихлопу шкідливих речовин в атмосферу.

Силова установка гібридного Stonic буде працювати приблизно так само, як і в автомобілях Suzuki з технологією SHVS – зберігати енергію в батареях для роботи системи кондиціонування і радіо в пробках при заглушеному двигуні, а також злегка покращувати динаміку.

А ось вже до 2020 року може з’явитися повністю електрична версія автомобіля, хоча раніше південнокорейці все чутки щодо такої стратегії заперечували. Мабуть, загальносвітова тенденція змушує марку все-таки активно переглядати свої плани щодо електрифікації.

Характеристики автомобілів на даний момент не розкриваються.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook