Автопоради Статті

iOS 11 дозволяє автоматично відключати СМС та повідомлення, коли ви перебуваєте за кермом автомобіля

Напевно кожен з нас стикався з такою ситуацією, коли нас часто відволікають СМС повідомленнями, тоді, наприклад, як ми боїмося пропустити поворот за кермом автомобіля, уважно вдивляючись в екран навігатора.

Особливо це стосується тих моментів, коли ми рухаємося за допомогою навігації по незнайомій місцевості. Причому частіше СМС повідомлення  приходять коли ми за кермом і сильно дратують. На щастя, щоб нас ніхто не турбував існують різні додатки для смартфонів, які дозволяють включити в телефоні режим Do Not Disturb (Не турбувати). Але компанія Apple пішла ще далі, вмонтувавши в свою нову операційну систему режим «Не турбувати» для водіїв.

Ми знаємо, що управління автомобілем пов’язане з великою кількістю відволікаючих чинників, які в кінцевому підсумку призводять до втрати уваги на дорозі. Це дуже небезпечно. Також всі ми знаємо, що ми не повинні реагувати на вхідні СМС повідомлення та повідомлення, які надходять на телефон, коли ми управляємо автомобілем. Але на жаль, на ділі на дорозі все виходить по-іншому. Коли ми починаємо отримувати тонну різних повідомлень, СМС і т.п., то ігнорувати всі повідомлення стає дуже важко. У підсумку більшість з нас, розуміючи, що читати СМС повідомлення, а також відповідати на них дуже небезпечно, все одно користуються своїми смартфонами під час керування автомобілем.

Як ми вже сказали для смартфонів вже давно розроблена велика кількість різних додатків (наприклад, такі як Drive Smart і AT & T’s Drive Mode, які доступні як для iPhone, так і для телефонів, що працюють на базі Android), які можуть допомогти вам зосередити увагу, коли ви перебуваєте за кермом автомобіля. Зазвичай скачавши подібний додаток, ваш телефон переходить в спеціальний режим очікування, який блокує вхідні СМС повідомлення та повідомлення, так, щоб вас не відволікати від керування машиною.

Але компанія Apple пішла ще далі. На новій операційній системі iOS 11 Apple впровадила новий режим «Не турбувати» для водіння, прямо в операційну систему. В результаті тепер вам не потрібно встановлювати на iPhone спеціальні додатки, що стежать за вами. І коли ви опинитеся за кермом тепер вам лише потрібно включити режим «Не турбувати».

По суті функція «Не турбувати» в iOS 11 для автомобілістів це те ж саме що і «Нічний режим», який ми включаємо на iPhone коли лягаємо спати, щоб вхідні СМС повідомлення та інші примітки не турбували нас в нічний час.

Ті ж хто пошле вам СМС-повідомлення отримають зустрічне повідомлення, що ви не можете відповісти на СМС оскільки перебуваєте в даний момент за кермом.

Найцікавіше що в новій операційній системі iOS 11 ви можете налаштувати автомобільну функцію «Не турбувати» так щоб вона включалася автоматично, коли ви опинитеся за кермом.

Налаштування в телефонах iPhone функції «Не турбувати» коли ви керуєте автомобілем

Для того щоб налаштувати режим Do Not Disturb (Не турбувати) в iPhone під управлінням нової операційної системи iOS 11 перейдіть в меню в розділ «Налаштування», а потім виберете вкладку «Не турбувати». Потім перейдіть внизу до опції «Не турбувати під час водіння».

У цьому підрозділі налаштувань телефону ви зможете вибрати три варіанти роботи режиму “Не турбувати” коли ви керуєте автомобілем: Автоматично, при підключенні телефону до інформаційно-розважальній системи з Bluetooth. Також доступний ручний режим, коли щоб включити функцію «Не турбувати, коли я за кермом» вам доведеться кожен раз робити це самостійно.

Який саме вам вибрати режим, буде залежати від ваших звичок водіння. На наш погляд найзручнішим для більшості водіїв буде режим «Не турбувати» коли смартфон підключається до автомобіля по Bluetooth. Справа в тому, що автоматичний режим «Не турбувати за кермом» буде запускатися завжди, коли телефон визначить, що ви рухаєтеся зі швидкістю будь-якого транспорту. Так, це може бути коли ви за кермом, але, а також і тоді, коли ви знаходитесь в громадському транспорті. Якщо ж ви їздите тільки на автомобілі, то тоді автоматичний режим «Не турбувати» вам підійде. Природно якщо ви не завжди водите, то автоматичний режим вас буде дратувати.

Включення ж активації режиму «Не турбувати за кермом» при підключенні по Bluetooth дозволить вам позбавиться від непотрібного включення даного режиму.

Також зверніть увагу що автоматична функція включення режиму «Не турбувати, коли я за кермом» доступна телефонами починаючи з iPhone 6 або вище (більш старі моделі не будуть відображати в iOS 11 цю опцію).

Ручний же режим включення функції «Не турбувати за кермом» також гідний вашого вибору. Але в цьому випадку ви повинні покладатися на себе, щоб кожен раз, коли сідаєте за кермо включати опцію вручну.

Хоча по правді кажучи ручним режимом швидше за все користуватися ніхто не буде. Зазвичай то що потрібно робити вручну просто забувається.

Як додати значок «Не турбувати за кермом» в нову панель управління

Якщо ви все-таки хочете, щоб нова опція «Не турбувати за кермом» в iPhone включалася вручну, то ви можете спростити собі процес активації цього режиму в смартфоні. Для цього ви можете додати кнопку включення / вимикання в оновлену панель управління.

Для цього треба зайти в меню налаштувань телефону, і потім вибрати «Центр управління». Потім «Налаштувати елементи управління», де ви виберете опцію «Не турбувати за кермом».

У підсумку, в новій панелі управління (де ви зазвичай звикли включати ліхтарик або активувати режим «У літаку») з’явиться значок «Автомобіля». Тепер за допомогою цієї іконки «Автомобіля» ви зможете включати і вимикати опцію «Не турбувати, коли я за кермом». Погодьтеся, дуже зручно.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook