Авто на єврономерах Автоновини

Українці назвали суму, яку готові платити за розмитнення авто

Сьогодні багато українців обурені вартістю розмитнення авто. Можна дешево купити і привезти автомобіль з Європи, але при розмитненні потрібно заплатити в три, а то і в шість разів більше вартості автомобіля.

Наприклад, в Європі можна купити Volkswagen Touareg 2008 року випуску за € 5 тис. У підсумку, врахувавши всі складові митної “очистки”, потрібно буде віддати € 16 555. За ці гроші в Україні можна купити старий позашляховик Hyundai ix35.

Багато українців відзначили, що готові давати за розмитнення не більш € 300-600, адже саме стільки коштує розмитнення в європейських країнах.

До слова, в Польщі при вартості автомобіля в 1 тис. € . Митні та податкові збори складуть:

100 € – митний збір 10%;
34,1 € – акцизний збір 3,1%;
260,8 € – податок VAT 23%;
394,9 € – загальна вартість усіх зборів.

Також кілька людей в опитуванні вказали, що ціна на розмитнення повинна бути не вище 10% від вартості авто за кордоном.

Загалом українці не готові платити за розмитнення транспортного засобу більше  1 тис. €.  Хоча деякі вказали, що зовсім не повинні платити за те, що купили автомобіль в іншій країні, або згодні платити тільки за папір, на якій роздрукували документ про розмитнення.

Обов’язкові платежі при розмитненні авто в Україні:

1. Ввізне мито
Відповідно до закону Про Митний тариф України, ввізне мито становить 10% від суми митної вартості транспортного засобу (далі ТЗ. – Ред.)
(Виняток становлять автобуси з дизельними моторами об’ємом мотора понад 5 л, службові авто для перевезення більше 10 чол (20%), електромобілі (0%) і нові легкові авто з об’ємом двигуна понад 3 л (5%).

2. Акцизний збір
Для різних типів ТЗ налічується по-своєму і залежить від типу ТЗ, об’єму двигуна, його типу (дизельний або бензиновий), віку автомобіля.

3. Митне оформлення

4. ПДВ. Становить 20% від суми митної вартості авто, акцизного збору і ввізного мита.

Нагадаємо, раніше глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна розповіла, скільки коштуватиме розмитнення машин з іноземними номерами.

 

ДЖЕРЕЛО:  autonews.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook