Автоновини

Renault, Nissan і Mitsubishi зосередяться на електрокарах і автопілоті

Французько-японський альянс через п’ять років розробить 12 абсолютно нових моделей з повністю електричними силовими установками.

Компанії Renault, Nissan і Mitsubishi Motors посилять співпрацю в рамках групи Renault-Nissan заради більш ефективної розробки електрокарів і машин з системами автоматичного управління. Про це йдеться в плані розвитку французько-японського альянсу.

Партнери сконцентруються на створенні модульних платформ, двигунів внутрішнього згоряння нового покоління, електричних силових установок, а також технологій «спілкування» між собою машин і автономних автомобілів.

До 2022 р компанії Renault, Nissan і Mitsubishi розраховують випустити понад 9 млн. автомобілів, в основу яких ляже тільки чотири масштабованих архітектури. До цього ж терміну річні продажі Renault-Nissan повинні досягти 14 млн. машин. Нарешті, через п’ять років модельну лінійку альянсу поповнить 12 абсолютно нових автомобілів з повністю електричними силовими установками.

У серпні стало відомо, що Renault-Nissan і китайська компанія Dongfeng підписали угоду про створення спільного підприємства, яке займеться розробкою і випуском електрокарів для ринку КНР.

Половина активів нового холдингу, який отримає назву eGT, буде належати фірмі Dongfeng, тоді як Renault і Nissan дістанеться по 25-процентному пакету акцій. Першочерговим завданням для партнерів стане розробка лінійки доступних елетрокарів, в основу яких ляже платформа маленького кросовера А-сегмента французько-японського альянсу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook