Автоновини

Mazda переведе всі свої автомобілі на електротягу до 2030 року

Японська компанія запустить серійне виробництво електрокарів в 2019 році, а після 2030 року в усіх автомобілях Mazda будуть застосовуватися електричні двигуни.

Компанія Mazda планує до 2030 р застосовувати електричні двигуни на всіх своїх автомобілях. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє агентство Kyodo.

На даний момент в лінійці японського автовиробника немає жодного електрокара, хоча компанія продає на деяких ринках гібридну модифікацію моделі Axela (Mazda3).

Раніше Mazda оприлюднила план подальшого розвитку, згідно з яким компанія повинна почати виробництво повністю електричних машин в 2019 році. Розвиток «зелених» технологій є високим пріоритетом для японського автовиробника, який ставить за мету в 2030 році знизити загальну кількість шкідливих викидів серед своїх машин на 50%, а до 2050 – на 90%. Не виключено, що Mazda запозичить деякі технології у компанії Toyota. Відповідну угоду про співпрацю було підписано в серпні нинішнього року.

Крім того, Mazda розробить принципово нове сімейство економічних бензинових двигунів SkyActive-X, які стануть першими в світі масовими подібними агрегатами із запалюванням від стиснення, а не від свічок.

У нових двигунах паливно-повітряна суміш буде невимушено займатися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах. При цьому в двигунах SkyActive-X по колишньому застосують традиційні свічки запалювання, які будуть задіяні при високих навантаженнях.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook