Авто на єврономерах Автоновини

Авто на єврономерах масово здають на розбирання

Після невдалої акції протесту, власники авто на єврономерах почали активно здавати свої автомобілі на розбирання. Причина – вони побоюються, що після Нового року з цими авто доведеться або розлучитися, або платити за них податки. А активізувала процеси утилізації таких авто невдала акція протесту під Верховною Радою 6 і 7 вересня, після якої стало зрозуміло, що влада готує законодавство під жорсткий варіант легалізації таких авто.

Як повідомляють співробітники авторазборок, на цьому тижні зросла кількість звернень з пропозицією здати на розбір авто з Польщі або Литви. І з кожним днем ??таких пропозицій все більше.

“Власники поспішають збути свій автохлам, тому що зрозуміли, що ніяких поблажок від держави їм не буде, ніхто їх незаконні автомобілі легалізовувати не буде, і все одно за них доведеться платити. Вони купували їх по 2-4 тисячі євро і готові здавати за півціни, аби щось виграти. Тому що через деякий час таких бажаючих буде набагато більше, природно, ми ціни будемо знижувати “, – пояснив нам механік столичного розбирання Павло Лапін.

Після досить прохолодних коментарів депутатів про результат переговорів з активістами, які протестували під Верховною Радою, стало зрозуміло, що компромісу не досягнуто. Акція протесту зазнала фіаско, а влада натякнула, що буде ставити «запобіжники». Що це таке? – стало зрозуміло з коментарів народного депутата Роберта Горвата. Нагадаємо, що він був одним з ініціаторів пільгового акцизу (закон №3251).

“Українець не може їздити по Україні в режимі транзиту. Це дірка в митному законодавстві. Ми пропонуємо всі авто до 2000 року випуску, які їздять у нас незаконно, розмитнити і поставити на українські номери. Можливо, знизити податок для власників таких авто з великим об’ємом двигуна (2,5 л дизеля і 3 л бензину). Також ми поставимо “запобіжник”, щоб надалі українці не могли ввозити нерозмитнені авто. З’єднаємо поліцейську і митну бази “, – сказав член комітету ВР з питань податкової і митної політики Роберт Горват.

Він також вважає, що акції протесту власників авто на іноземних номерах організовують власники фірм по перегону.

“Для них це бізнес – $ 1000 за машину і $ 300-400 за те, щоб на ній не потрібно було перетинати кордон. Але я думаю, не дивлячись на це, ми цей закон проголосуємо. Робоча група створена, до нового року повинні втілити в життя “, – каже Горват.

Навіть якщо буде прийнято рішення про амністію таких машин, власнику доведеться їхати в Литву, шукати фірму власника автомобіля, йти до нотаріуса за договором купівлі-продажу і тільки потім, пригнавши в Україні, розмитнити її і стати законним власником. Але ніхто не гарантує, що в Литві ця фірма існує до цих пір “- попереджає гендиректор асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Адже формально – ті, хто їздить на таких авто лише користувачі, а не власники. І юридично вони не мають ніякого права на цей автомобіль, а значить розмитнити його не зможуть, поки повторно не куплять його у колишнього власника.

Напевно, на цьому хтось захоче заробити і зажадає N-у суму за такий жест «доброї волі». І може так виявитися, що і «шкурка вичинки не буде коштувати».

З цієї причини, прозорливі користувачі авто на «бляхах» вже почали здавати їх на розбирання, поки цей процес не набув масового характеру. Хтось намагається продати такі авто не цілком, а по агрегатам – так може бути навіть дорожче. Але процес вже почався.

 

ДЖЕРЕЛО:  autoconsulting.com.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook