Автоновини Франкфурт-2017

Електрокросоверу Audi додали автопілот

Компанія Audi представила на Франкфуртському автосалоні концепт-кар Elaine, який отримав систему автоматичного управління четвертого рівня.

Компанія Audi представила на Франкфуртському автосалоні концептуальний електричний кросовер Elaine – модернізовану версію прототипу E-Tron Concept Sportback. Основною відмінністю новинки від попередника є наявність системи автоматичного управління четвертого рівня.

Це означає, що автомобіль здатний повністю самостійно пересуватися по суспільних дорогах на швидкостях від 60 до 130 км на годину. При цьому уваги автомобіліста не потрібно. Однак у кросовера є органи зовнішнього управління, тому водій може в будь-який момент відключити автопілот і взяти керування на себе.

Audi Elaine укомплектували трьома електродвигунами, один з яких розташувався на передній осі, а ще два – на задній. В сумі агрегати видають 435 к.с., однак при необхідності максимально різкого прискорення їх продуктивність на короткий час може зростати до 503 кінських сил. В такому випадку кросовер здатний набирати першу “сотню” за 4,5 секунди.

Прототип оснащений комплектом акумуляторів ємністю 95 кВт-год, які дозволяють проїхати без підзарядки 500 кілометрів. Запас батарей можна заповнити за допомогою бездротової 150-кіловатної системи.

Серійна версія подібного електричного кросовера з’явиться в 2019 році. Випуск електрокара налагодять на підприємстві Audi в бельгійському Брюсселі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook