Автоновини Франкфурт-2017

Запас ходу першого електрокара Mini складе більше 300 кілометрів

Серійна версія трьохдверного хетбчека з’явиться в продажу в 2019 році. До 100 км на годину електричний Mini зможе розігнатися за 7,5 секунд.

Компанія Mini розробила свій перший в історії електрокар. Концепт автомобіля під назвою Electric Concept був продемонструваний на автосалоні у Франкфурті. Серійна версії машини з’явиться в 2019 році. Запас ходу у новинки складе 305 км на годину. До 100 км /год електричний Mini зможе розігнатися за 7,5 секунд. Не виключається, що в продаж новинка надійде під назвою Mini Cooper E.

Хетчбек отримав спортивний дизайн, світлодіодну оптику, радіаторну решітку зі вставками з жовтого кольору, а також висувні ручки дверей. У компанії пояснили, що ряд деталей для електрокара були створені з використанням технології 3D-друку. Бічні “спідниці” і задній дифузор виконали зі склопластику.

«Ми завжди думали про автомобіль, який своїм дизайном виражав би задоволення від водіння», – розповів керівник відділу зовнішнього дизайну Mini Крістофер Вейль.

Збірку трьохдверного хетчбека налагодять в Великобританії. При цьому випуск трансмісії для машини буде відбуватися в Німеччині. Раніше стало відомо, що субкомпактний хетчбек Mini Rocketman в майбутньому також може отримати серійну версію. Якщо це станеться новинка отримає електричний мотор.

У минулому році компанія Mini представила свій перший гібрид. Таку версію отримав Countryman нового покоління. Гібридна силова установка включає в себе 1,5-літровий бензиновий турбодвигун BMW і електродвигун. Така ж система раніше використовувалася на моделі BMW 225xe Plug-in Hybrid. Сумарна потужність гібрида становить 224 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook