Автоновини Франкфурт-2017

Електричний кросовер Volkswagen навчився слухатися голоси

Серійний електричний кросовер Volkswagen, який наділять керованостю «зарядженого» хетчбека, з’явиться в 2020 році.

Компанія Volkswagen представила на Франкфуртському автосалоні оновлену версію концептуального електричного кросовера I.D. Crozz, вперше представленого на мотор-шоу в Шанхаї. Новий варіант, який отримав в індекс «2» в назві, оснастили системою розпізнавання голосових команд.

В основу кроссовера лягла модульна платформа MEB, розроблена «Фольксвагеном» спеціально для електрокарів нового покоління. Габаритна довжина прототипу склала 4625 мм, ширина – 1891 мм, а висота – 1609 мм. Розмір колісної бази дорівнює 2773 міліметрів.

Volkswagen I.D. Crozz 2 отримав модернізовану функцію розпізнавання голосових команд. Наприклад, за допомогою голосу можна «попросити» прототип відкрити двері, включаючи багажник, а також запустити функцію безпілотного управління.

Крім того, концепт-кар має особливе світлодіодне підсвічування салону, яке під час ручного управління світиться блакитним кольором, а при активізації автопілота загоряється червоним.

Концепт-кар отримав режим для автономної їзди під назвою I.D. Pilot, що працює на основі лазерних сканерів, які аналізують простір навколо автомобіля. При його активації в салоні включиться особливе світлодіодне освітлення, а кермо автоматично забереться в передню панель, що забезпечить додатковий простір.

Volkswagen I.D. Crozz укомплектований двома електричними агрегатами. Перший, що розташувався на передній осі, розвиває 102 кінських сили. Другий, що приводить в рух задні колеса, видає 203 сили. Таким чином, сумарна віддача агрегатів склала 305 кінських сил. Кросовер здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за шість секунд, а його максимальна швидкість склала 180 км на годину.

Розподіл маси по осях – 48% на 52% на користь задньої осі. Представники німецької марки відзначили, що «прототип володіє такою ж керованістю, як Golf GTI».

Двигуни живляться від блоку літій-іонних батарей в днищі автомобіля ємністю 83 кВтг, які забезпечують максимальний пробіг в 500 кілометрів. Для поповнення запасу акумуляторів до 80% рівня буде потрібно близько півгодини.

Перша серійна модель з електричного сімейства I.D. з’явиться в 2020 році. До 2025 року німецький автоконцерн планує продавати по всьому світу не менше одного мільйона електричних машин щорічно.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook