Автоновини Франкфурт-2017

Audi створила безпілотник без керма, педалей і фар

На Франкфуртському автосалоні дебютує концепт-кар Audi Aicon з чотирма електричними двигунами, 800-кілометровим запасом ходу і дроном на борту.

Компанія Audi привезла на Франкфуртський автосалон концептуальний електрокар Aicon. Прототип покликаний дати уявлення про безпілотні  автомобілі майбутнього, у яких не буде керма, педалей і традиційної оптики.

Габаритна довжина чотирьохдверного концепт-кара з посадочною формулою 2 + 2 склала 5444 мм – приблизно на 200 мм більше, ніж подовжена версія седана A8 нового покоління. Розмір колісної бази прототипу дорівнює 3470 міліметрів.

Концепт оснастили функцією автоматичного управління п’ятого рівня – за контроль автомобіля  будуть повністю відповідати електронні системи, а пасажири «зможуть займатися під час їзди будь-якими справами, не відволікаючись на дорогу».

У Audi Aicon немає традиційних фар головного світла. У компанії стверджують, що зовнішні світлові прилади замінені системою сенсорів і датчиків, які допомагають автомобілю орієнтуватися в просторі.

При цьому у концепт-кара є спеціальний прожектор, що підсвічує дорогу і дорожні знаки для інших учасників руху при необхідності. Крім того, на борту автомобіля знаходиться невеликий дрон, покликаний підсвічувати шлях пасажирам, якщо ті покинуть салон машини в темний час доби.

У Audi Aicon немає центральних стійок – задні двері відкриваються проти напрямку руху. Для зручності доступу в салон передні крісла автоматично повертаються на 15 градусів.

По периметру салону встановлені сенсорні дисплеї інформаційно-розважального комплексу. Мультимедійна система здатна автоматично синхронізуватися з мобільними гаджетами пасажирів, завантажуючи індивідуальні настройки. Крім того, комплекс може розпізнавати голосові команди і відстежувати рухи очей.

Audi Aicon оснащений чотирма електродвигунами – по одному в кожному з коліс. В сумі агрегати видають 350 к.с. і 550 Нм крутного моменту. Комплект ємних літій-іонних батарей дозволяє проїхати без підзарядки від 700 до 800 км із середньою швидкістю 130 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook