Автопоради Статті

Як правильно вибрати автомобільний відеореєстратор

Потреба в наявності відеореєстратора в автомобілі в наш час набуває все більшої популярності. Насправді ідея використання відеореєстраторів є майже геніальною, так як кращого джерела правдивої інформації в настільки поширених на дорогах випадках конфлікту і аварій не існує. Тому для багатьох водіїв, особливо які вперше стикаються з необхідністю правильного вибору відеореєстратора, безумовно потрібна допомога.

Виробники реєстраторів не скупляться на різноманітність: бюджетні варіанти є сусідами з більш «навороченими» дорогими, закінчується зовсім вже мульти – моделями з купою відверто безглуздих функцій. І все-таки основним критерієм в питанні як вибрати відеореєстратор повинна бути не ціна, а якість запису, дозволи і рівень мобільності пристрою.

Відеореєстратор дозволяє писати навколишню ситуацію в різні моменти руху і стоянки. Існують пристрої з одночасним записом аудіо, що є функцією потрібною, так як запис голосів, слів і фраз учасників дорожнього конфлікту може бути дуже вагомим доповненням до відеозйомки. Відеореєстратори бувають різних форм, основними з яких вважаються розкладна форма пристрою і стандартний моноблок.

Власне зйомка може здійснюватися як в стандартному однонаправленому режимі (камера не обертається), так і в режимах розширення градусів, коли головка камери повільно обертається з сторони – в сторону, а то і навколо своєї осі. Кріплення пристрою до основи також буває двох видів: наклейка (двостороння клейка метрия) і присоска. Перша в силу більш надійних властивостей вважається і якіснішою. Від якості з’єднання відеореєстратора з основою залежить рівність зображення і довговічність корпусу.

На додаток до цього фахівці радять купувати відеореєстратори з екраном, так як дисплей істотно спрощує такі важливі процеси як настройка якості картинки і управління меню. Дисплей дозволяє в реальному часі переглядати події, а це може стати в нагоді на місці ДТП і не тільки. У свою чергу, розмір дисплея не обов’язково повинен красти простір салону, будучи розміром з невеликий телевізор, тому важливо знайти середній варіант.

При купівлі відеореєстратора продавці зазвичай надають приклади відеозйомки, завдяки яким будь-хто може оцінити рівень якості вибраного пристрою. Якість запису – найбільш важливий момент, не варто про це забувати. Нарешті, зручніше буде вибрати пристрій зі знімним акумулятором (щоб підключення до мережі було необов’язковим) і обов’язково придбати знімну карту пам’яті, оскільки відеореєстратори в цілому не мають власної пам’яті.

Підводячи підсумок, давайте відзначимо невеликий список параметрів і функцій, на які варто звернути увагу при правильному виборі відповідного під свої потреби відеореєстратора:

  • Дозвіл запису безпосередньо впливає на якість і деталізацію «картинки»
  • Роздільна здатність матриці також впливає на якість запису
  • Формат стиснення (MPEG-2, MPEG-4, H.264, Motion JPEG)
  • Режим запису
  • Кількість кадрів в секунду (fps)
  • Кут огляду є одним з найважливіших параметрів відеореєстратора
  • Тип живлення
Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook