Автоновини

Все по-старому: євро стандарти на авто для українського народу!

Судячи з результатів закінчення мирної акції, присвяченій авто на єврономерах, питання про їх розмитнення за адекватною ціною залишається відкритим, а його рішення затягується.

Ця проблема набирає все більше розголосу і конфронтації, між прихильниками ввезення таких авто і їх супротивниками. На тлі всього цього виникає риторичне питання, про який такий проєвропейський напрямок розповідають нам наші чиновники? Про які євро стандарти вони нам твердять? Якого національного виробника вони захищають?

Наприклад, що стосується експлуатації авто між країнами ЄС при покупці його всередині союзу. Для прикладу візьмемо Іспанію, таку любиму нашими співвітчизниками. Оскільки Іспанія відноситься до митного простору ЄС, і, відповідно, всі товари, в тому числі автомобілі, придбані в країнах ЄС, не потребують розмитнення.  Тому для постановки на облік в Іспанії авто, купленого, наприклад, в Німеччині, необхідно тільки сплатити відповідний податок і збори іспанської автоінспекції.

А саме: податок приблизно 16% + техогляд приблизно 100 євро + кінцевий муніципальний податок (залежить від міста прописки) приблизно 70 євро) + невеликі адміністративні збори на суму приблизно 80 -100 євро. З приводу євро стандартів 5-6 взагалі мова не йде. Досить щоб авто було в нормальному стані.

Схоже, що наш уряд бажає бачити своїх громадян на китайських авто під українським соусом, який він видає за національний продукт. Не кажучи вже про модельний ряд ЗАЗу . Як то кажуть, вперед на старих Жигулях, Москвичах і Тавріях в Європу! Це наш євро стандарт!

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook