Автоновини

В Євросоюзі набули чинності нові тести на рівень викидів вихлопних газів

Нові стандарти випробувань на шкідливі викиди двигунів автомобілів почали діяти в ЄС з 1 вересня 2017 року.

За оновленим правилами, що вступили в силу сьогодні, 1 вересня 2017 року, сертифікаційні випробування будуть проводитися в два етапи: спочатку фахівці проведуть лабораторні тести WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure), потім продукцію чекає перевірка в умовах реального руху RDE (Real Driving Emissions ).

Відзначимо, новий порядок прийде на зміну регламенту NEDC (New European Driving Cycle), який, на думку європейських фахівців, не відображає реальні умови експлуатації автомобілів. У Європі вважають, що нові тести дозволять не тільки отримувати більш надійні результати, але посприяють покращенню конкурентоспроможності в автопромі.

Повідомляється, що для тестів WLTP фахівці розробили єдині методики, їх можна повторити в лабораторних умовах в будь-якій країні Європи. У свою чергу випробування RDE будуть проходити на звичайних дорогах (є також рекомендації до типу доріг і супутніх умов, однак вони не жорстко стандартизовані).

Проблема з невідповідністю реальних показників шкідливих речовин с результатами, отриманими на тестах, почалася з дизельних двигунів машин концерну VW. «Під слідством» виявилися машини таких популярних в Європі марок, як Volkswagen, Skoda, Audi та інших. Як відомо Daimler підозрюється у продажу мільйона дизельних машин з некоректними викидами.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook