Автоновини Франкфурт-2017

Найшвидша модель BMW M5: історія починається

Концерн BMW готує революцію. Прогресивні бампери, великі повітрозабірники, розширені крила, квартет випускних патрубків, великі колеса – традиційний набір для спортседана бізнес-класу. Але перед нами – революційна модель BMW M5 F90.

Перша легкова «емка» з повним приводом! Трансмісія конструктивно така ж, як на інших автомобілях з Мюнхена, – за замовчуванням привід задній, а передню вісь підключає електроннокерована багатодискова муфта. Відмінності – в посилених компонентах, активному M-диференціалі і софті: у повного приводу є три алгоритми роботи, включаючи дрифт-режим, який активується при повністю відключеної системі стабілізації.

За габаритами BMW M5 F90 перевершила попередника: в довжину модель додала 55 мм (до 4965 мм), а в ширину і висоту – 12 і 16 мм відповідно (1903 і 1473 мм). Колісна база – 2982 мм проти 2964 у колишньої «ем-п’ятої». Збільшився і дорожній просвіт – 132 замість 117 мм.

Привід на чотири колеса – не данина моді. Постійно зростаюча віддача двигуна «ем-п’ятої» не залишила вибору інженерам компанії BMW. Ось і зараз у новинки в активі 600 сил і 750 Н • м (замість 560 і 680 у попередника). Стільки видає колишній двигун V8 4.4, яким приладнали більш продуктивні турбокомпресори twin scroll, підняли тиск уприскування до 350 бар, переробили системи охолодження і змащення, щоб навіть на треку не виникало масляного голодування. Встановлена полегшена випускна система з резонаторами Гельмгольца і клапанним регулюванням звуку. А замість колишнього преселективного «робота» в пару до мотора відрядили оптимізований восьмиступінчастий “автомат” ZF.

У салоні з нового в очі кидаються видозмінений селектор коробки передач і пара червоних кнопок M1 і M2, на які можна зберегти преднастройки їздових режимів. У списку стандартного оснащення – шість подушок безпеки і оздоблення сидінь натуральною шкірою Merino.

Ми отримали один з найшвидших автомобілів в своєму сегменті. Прискорення з нуля до сотні у BMW M5 нового покоління займає всього 3,4 с! Рівно стільки ж на це витрачає Mercedes-AMG E 63 S 4Matic + (V8 4.0, 612 л.с. і 850 Н • м). Є ще Audi RS6 Avant performance (V8 4.0, 605 сил, до 750 Н • м) з розгоном до 100 км / год за 3,7 с. А вже колишня «ем-п’ята» і зовсім зблякла на тлі наступника. Навіть BMW M5 Competition Edition (600 к.с., 700 ньютон-метрів) витрачала на досягнення сотні 3,9 с, що вже говорити про базовий спортседан з його 4,4 с. Максимальна швидкість у “емки” F90 обмежена електронікою на 250 км / год,  але опціональний M Driver’s Package підніме планку до 305 км / год.

Незважаючи на наявність повнопривідної трансмісії BMW M5 F90 легше попередника на 15 кг – 1855 проти 1870 кг (споряджена маса без водія).

Стандартні крісла оснащені усіченим набором електрорегулювань, але за доплату клієнт отримає спортивні сидіння з інтегрованими підголівниками, повної електрифікації (включаючи регулювання нахилу спинки і валиків бічної підтримки) і функцією пам’яті як з боку водія, так і з пасажирської сторони.

Живцем седан серії F90 можна буде побачити на вересневому автосалоні у Франкфурті, після якого європейські дилери відкриють прийом замовлень. Але оцінити свої фінансові можливості можна вже зараз – в Німеччині за базову машину нової генерації просять від 117 900 євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook