Автоновини

Електричний кросовер Nissan Terra піде в серію

Компания Nissan на початку серпня подала заявку в малайзійське патентне відомство на реєстрацію товарного знака Terra.

Видання Autocar вважає, що для автовиробників це звичайна практика, коли вони хочуть приховати свої рухи тіла від уваги. Колеги нагадують: на Паризькому шоу в 2012 році був показаний водневий концепт TeRRA. Перед нами продовження тієї історії. Серійну Терру японці побудують на платформі хетчбека Nissan Leaf другого покоління, який дебютує шостого вересня.

Тут доречна аналогія з седаном Tesla Model 3, на чиїй базі буде побудований паркетник Model Y. У Терри теж є здешевлюючий виробництво прообраз, і головну роль в салоні грає центральний дисплей. Електричний Nissan встане на конвеєр до кінця десятиліття.

Зараз у Ніссана мало машин на батареях: крім ліфа є тільки вантажопасажирський вен e-NV200. Кросовер напрошується сам собою. Очікується, що він завдяки акумулятору ємністю 60 кВт на годину зможе пробігати без підзарядки близько 500 км і отримає просунутий автопілот ProPilot. Terra при ймовірній ціні близько 1 300 000 грн. стане альтернативою моделям Jaguar I-Pace і Audi e-tron, які, за прогнозами, будуть коштувати на третину дорожче.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook