Тест-драйви

Hyundai Kona: підкорювач сердець

До недавнього часу в Європі дуже високим попитом користувалися компактні кросовери: здавалося, що в місті їх габарити досить зручні, а салони і багажники просторі. З ростом урбаністичних настроїв в суспільстві і моди на все нове і незвичайне, багато людей стали відчувати тісноту міст і розуміти, що машини повинні бути ще менше, а їх дизайн – цікавіше й виразніше.

Підхопили сучасні тренди і автоконцерни: вони почали робити упор на субкомпактні кросовери, які розраховані на молодь і дозволяють їй не замислюватися про пошук паркувальних місць в мегаполісах і дивувати оточуючих своїм  незвичайним смаком.

Корейська фірма Hyundai одна з перших стала популяризувати різноманітні SUV – в Україні любили і люблять її моделі Tucson, ix35, Santa Fe і, c недавніх пір, Creta. Остання в цьому списку машина коштує недорого і відрізняється хорошим рівнем оснащення. Мінуси машини Creta, яка, до речі, в інших країнах продається під назвами ix25 і Canta – не дуже виразна зовнішність і певний наліт бюджетности.

Менеджмент Hyundai це розуміє, саме тому інженери і дизайнери корейської компанії кілька місяців поспіль працювали над принципово новою моделлю, яка б відрізнялася дуже оригінальним і яскравим екстер’єром, і дуже компактними розмірами. Працювали, працювали і  явили світу автомобільчик під назвою Kona. Машина вийшла дуже цікавою і перспективною.

Зовнішність – головне

Hyundai Kona трохи компактніше «Крети»: довжина – 4165 проти 4270 мм, а висота – 1550 проти 1630 мм. Хоча по ширині є невелика надбавка (1800 мм замість 1780 мм), а відстань між осями більше на 10 мм і в точності така ж, як у Solaris II (2600 мм).

Обсяг багажника – теж трохи більше, ніж у побратима і досягає 361 л. Дорожній просвіт Hyundai Kona становить 170 мм. У базовій комплектації кросовер «взутий» в 16-дюймові колісні диски, але опціонально йому доступні колеса розмірністю аж до R18.

Kona складена атлетично і хизується двоповерховой світлотехнікою

Зовні кросовери не сплутати: Kona складена атлетичнішим Creta і хизується двоповерховой світлотехнікою. Причому команда стилістів творчо підійшла не тільки до фронтальної частини, де брови ходових вогнів підносяться над основними фарами, а й до корми: стоп-сигнали розташовані набагато вище поворотников.  Можна однозначно сказати, що силует «Кони» вийшов добрим і динамічним.

Крім стильної світлотехніки Kona може похвалитися гарними каскадними фальшрадиаторними гратами, потужними бамперами, рельєфним пластиковим обвісом, що захищає нижні частини кузова і бічних дверей, великими колесами, похилим дахом і цікавим малюнком двері багажного відсіку.

Інтер’єр у Kona надмірно солідний, він не зовсім гармонує з екстер’єром, атмосферу в салоні оживляють його хіба що контрастні вставки в колір кузова.

Оснащений кросовер відмінно: є мультимедійна система з восьмидюймовим дисплеєм і додатками Apple CarPlay і Android Auto, проектор показань приладів на окремий екранчик перед лобовим склом, клімат-контроль, система бездротової зарядки смартфонів та інше обладнання.

В якості помічників і асистентів водія виробник пропонує для Kona систему автоматичного екстреного гальмування (Autonomous Emergency Braking), систему яка стежить за фізичним станом водія (Driver Attention Alert), Smart Cruise Control, систему, спостереження за об’єктами в сліпих зонах дзеркал заднього виду (Blind Spot Detector), розумний асистент-помічник при маневруванні заднім ходом Rear-Cross Traffic Alert, який бачить всі об’єкти на 180 градусів позаду автомобіля, асистент управлінням дальнім світлом фар (High Beam Assist) і т.д.

Автомобіль побудований на тій же платформі, що і хетчбек Hyundai i30 нового покоління, з незалежної архітектурою передньої і задньої підвіски. Цікаво, що у версій 2WD і 4WD використовується різна задня підвіска. У передньопривідної – напівзалежна, у повнопривідної – багатоважільна.

Перспективи

Кросовер Kona днями з’явиться в салонах корейських дилерів Hyundai з дизельним мотором об’ємом 1.6 л. (Два варіанти потужності – 115 і 136 к.с.) і бензиновим турбодвигуном 1.6 T-GDI (177 к.с.). Автомобіль буде пропонуватися покупцям з передньо- і повноприводною трансмісіями. КПП дві – 6-ступінчаста механічна і 7-ступінчаста роботизована.

Європейські продажі Hyundai Kona стартують восени поточного року. Для покупців новинки зі Старого Світу будуть доступні не тільки вищеназвані силові агрегати, але і бензинові двигуни потужністю 120 і 149 к.с. Очікується, що в країнах Єврозони автомобіль буде коштувати від 17 500 тис. євро.

Субкомпактний Kona обов’язково з’явиться в Україні, а статися це може у кінці 2017 року, він буде доступний, ймовірно, в декількох комплектаціях за ціною від 430 тис. грн. Конкуренцію Creta він не складе. По-перше, Kona – більш сучасна і оснащена машина, по-друге, її химерний дизайн однозначно не припаде до душі потенційним покупцям «Крети» і, по-третє, «Кона» менше за розміром, а значить претендувати на роль повноцінного автомобіля для сім’ї навряд чи зможе.

У нашій країні Hyundai Kona за місце під сонцем доведеться повоювати з Kia Stonic. Який, фактично, є технічною копією Kona, він тільки що дебютував на світовій автомобільній арені і на вітчизняному ринку з’явиться в наступному році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook