Авто на єврономерах

Державна Фіскальна Служба України: Для машин на “єврономерах” осінь буде спекотна

Державна Фіскальна Служба України озвучила плани по боротьбі з користувачами автомобілів з іноземною реєстрацією, які порушили митне законодавство країни.

За даними  ДФС тільки з початку поточного року в режимі тимчасового ввезення в країну потрапив 380 521 автомобіль. За минулі роки ці цифри ще більше. Так, в 2016 році було ввезено 588 326 одиниць, а в 2015 – 472 137. Як повідомила заступник начальника ДФС митного контролю Олена Мошинска, за оцінками фіскальної служби з порушенням законодавства було ввезено 25 тисяч автомобілів, ще 27 тисяч перевищили терміни транзиту через територію України .

Залежно від тривалості незаконного перебування таких автомобілів на території країни до них будуть застосовані штрафні санкції відповідно до митного кодексу в розмірі від 170 до 8 500 тис. грн. Суми за перевищення терміну тимчасового ввезення значно більше – від 850 до 17 тисяч грн.

З початку року було оштрафовано більше десяти тисяч порушників. Як сказала Мошинска, сума штрафів склала 46 мільйонів гривень. Ще 70 мільйонів виплатили ті, хто при ввезенні автомобіля заявляв не ті цілі, в яких використовувалися автомобілі в дійсності.

Незважаючи на вражаючі цифри, ДФС анонсує більш жорстке законодавство. Відповідний законопроект вже розроблений. Як повідомив заступник директора департаменту організації протидії митним правопорушенням ДФС Олексій Сівірін, мова йде про штраф в розмірі вартості автомобіля. Такі суми доведеться виплатити тим користувачам, чиї транспортні засоби перебувають на території України більше 20 днів. Якщо законопроект проголосують у Верховній Раді, авторинок чекає «спекотна» осінь. Документ вже схвалений Міністерством фінансів і Мінекономрозвитку і знаходиться в регуляторної службі.

Навіть за чинним законодавством використання такого автомобіля обходиться недешево, а після прийняття нового закону, всі «лазівки» будуть закриті, каже Сівірін. А поки поліція і митна служба проводять рейди по виявленню порушників.

Чим завершиться протистояння фіскальної служби і користувачів нерозмитнених автомобілів, які лякають уряд і президента протестними акціями та перекриттями доріг, буде зрозуміло вже цієї осені. Тепер чекаємо кроку депутатів.

 

 

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook