Автоновини

Восени в Україні можуть подешевшати уживані автомобілі

Пройшов рік відколи в Україні запрацював закон про зниження акцизів на б/у авто.

Нагадаємо, згідно з ним, з 1 серпня 2016 року до 31 грудня 2018 року кожен українець може ввезти машину з-за кордону без сплати акцизу в повному об’ємі.

Єдине обмеження – неможливість передачі прав власності впродовж 365 днів після реєстрації авто в Україні. Інакше – сплата зборів на загальних підставах. А це говорить про те, що з 1 серпня 2017 року, набуває чинності право продажу ввезеного по пільгових акцизах автомобіля.

Але, ми розуміємо, саме сьогодні таким правом можуть скористатися лише ті, хто ввіз авто рівно рік тому – 1 серпня 2016 року. Якщо ж хтось зареєстрував автомобіль 7 вересня 2016 року, то і продати його без сплати зборів зможе лише  7 вересня 2017 року.

Саме це право перепродажу ввезених з Європи і США уживаних авто, як вважають експерти і перекупники, вплине на вартість б/у-шек в Україні. Є думка, що вже восени у продажу з’явиться переконливе число авто з Європи за досить привабливими цінами. Вони-то і можуть якщо не обвалити, то похитнути вторинний ринок машин в Україні. Проте, є і інша точка зору – мовляв, ті, хто ввіз авто на пільгових умовах, не продаватиме їх дешевше, а виставить на продаж з урахуванням середньорічної ціни.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook