Автоновини

Ілон Маск офіційно представив епохальний електрокар Model 3

Новинка буде доступна в двох модифікаціях, які будуть відрізнятися між собою ціною і характеристиками. Захід відбувся прямо біля заводу Tesla під Фрімонті, штат Каліфорнія, США.

І відразу до характеристик. Перший варіант Model 3 Standart, як це і очікувалося, отримав цінник в 35 тис.  доларів США (близько 899 тис. гривень в еквіваленті). Запас ходу у електрокара складає 354 кілометри, розгін до 96 кілометрів на годину займає 5,6 секунд, максимальна швидкість складе 210 кілометрів на годину.

А ось далі сюрприз: буде доступна і друга модифікація, що одержала назву Model 3 Long Range, і вона орієнтована на тих покупців, які будуть використовувати електрокар для поїздок на далекі відстані. У цій версії запас ходу складає вражаючі 500 кілометрів, до 96 кілометрів на годину електрокар буде розганятися за 5,1 секунди, його максимальна швидкість може досягати 225 кілометрів на годину, і коштувати він буде на американському ринку 44 000 доларів (близько 1 138 280,00 гривень ). До речі, перші 200 тис. власників Model 3 на території США можуть розраховувати на субсидію  в розмірі від 7 500 доларів.

У салоні – повний мінімалізм: замість приладової панелі встановлений 15-дюймовий сенсорний екран, за допомогою якого і здійснюється управління всіма важливими функціями бортової електроніки. У минулому році Ілон Маск говорив, що такий підхід пов’язаний з необхідністю збільшити вільний простір біля ніг задніх пасажирів. Проте, Wi-Fi-точка, USB-розетки, 12-вольт розетки, Bluetooth, камера заднього виду та інші потрібні речі в салоні є вже в базовій комплектації.

За безпеку Model 3 відповідають 8 подушок безпеки, триточкові ремені безпеки, датчики тиску в шинах.

Ну і найцікавіше. У базовій комплектації «автопілот» в Tesla Model 3 матиме лише базові функції, таки як рух в межах смуги. За просунутий автопілот, який може сам змінювати смуги руху, тримати швидкість в потоці автомобілів, а також автоматично паркуватися, потрібно доплачувати 5 тис.  доларів США. Ще 3 тис.  доларів потрібно буде доплачувати за саму просунуту модифікацію автопілота, яка не вимагає присутності водія за кермом.

Під час презентації Ілон Маск розповів, що компанія зібрала понад 500 тис.  замовлень на цю модель, і судячи з усього, успіх їй забезпечений. Не посоромився Маск і пожартувати з цього приводу, запросивши всіх бажаючих допомогти йому виконати всі замовлення на Model 3.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook