Автоновини

Провідний експерт з розробки штучного інтелекту буде працювати в Tesla

Американська корпорація, що спеціалізується на виробництві електрокарів, найняла Андрія Карпатого.

Керівництво Tesla прийняло рішення взяти на посаду керівника відділу по розробці ключових систем автопілота для машин відомого в США експерта зі штучного інтелекту. Як повідомляє ТАСС з посиланням на слова офіційного представника компанії, новий топ-менеджер буде безпосередньо звітувати Ілону Маску.

У компанії розповіли про те, що крісло займе «один з провідних експертів в сфері розпізнавання об’єктів комп’ютерами і машинного навчання Андрій Карпатий». Він навчався в Стенфордському університеті (в штаті Каліфорнія), займався проектом ImageNet зі створення програмних засобів, які дозволяють комп’ютерам ідентифікувати зображення. Крім цього він працював  що базується в Сан-Франциско компанії OpenAI, напрямком діяльності якої є створення штучного інтелекту (заснована в 2015 році за сприяння голови Tesla).

Також стало відомо про відхід з Tesla Кріса Леттнера, одного з найважливіших фахівців, що відповідає за розробку нової системи автопілота. До призначення в січні поточного року він працював в Apple протягом приблизно 11 років. Відомо, що Кріс Леттнер зіграв значну роль в створенні мови програмування Swift.

Автомобілі Tesla планується оснащувати новими системами для автопілота. У списку необхідного обладнання виявилися «вісім камер, які забезпечують 360-градусний кут огляду навколо автомобіля на відстані до 250 метрів і 12 удосконалених ультразвукових датчиків, які дозволяють помітити тверді і м’які об’єкти на дистанції майже в два рази більшою, ніж раніше».

Раніше портал «Automotive» повідомляв про те, що Tesla увійшла у список найпопулярніших електромобілів України в 2017 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook