Автоновини

Автомобілі Tesla будуть збиратися в Китаї

Китайський автомобільний ринок показує впевнене зростання продажів електрокарів, і в цій ситуації Tesla не могла не відреагувати на ситуацію, що склалася. Інформацію про те, що компанія готує масштабну експансію в Китай, аналітичне агентство Bloomberg опублікувало ще позавчора, але сьогодні щодо цієї події нарешті з’явилися деталі.

За даними агентства, представники Tesla і уряду Шанхая підписали угоду, що передбачає створення спільного підприємства, на якому будуть збиратися електричні автомобілі американської марки.

Таке рішення дозволить істотно знизити вартість автомобілів Tesla, оскільки компанії не доведеться платити в бюджет Китаю митний збір в розмірі 25%. Якщо для дорогих моделей Model S і Model X це не так критично, то для масового ринку, в який Tesla хоче увійти з моделлю Model 3, такий збір суттєво зашкодить продажу.

Про те, що китайський ринок є дуже важливий для Tesla, красномовно говорить статистика: в минулому році зафіксувано прибуток в розмірі 7 мільярдів доларів США, і 15% від цієї суми складають кошти, які компанія заробила в Китаї.

Також Bloomberg повідомляє, що виробництво електрокара Tesla Model 3 почнеться вже в наступному місяці.

Раніше Automotive повідомляли, що Tesla найняла експерта зі штучного інтелекту.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook