Автоновини

Інсайдери Uber хочуть продати акції, однак нема кому

«Попит на акції компанії значно впав», – зазначає Ларрі Албукерку, керуючий директор EB Exchange, брокер, який організовує приватні продажі акцій технологічних компаній з 1999 року.

На співробітників Uber довгий час накладалися більш жорсткі обмеження в плані продажу акцій, в порівнянні з іншими технологічними стартапами, і тому організувати приватний продаж для них було вкрай складно, продовжує Албукерку, так як глава Uber Тревіс Каланік тримає всі транзакції під контролем.

Якби рада директорів компанії вирішила пом’якшити свої норми і дозволила би працівникам продавати акції, дисбаланс на ринку зумовив би новий ризик. Uber оцінювалася в $ 68 млрд в останньому раунді фінансування, і інвесторам б довелося миритися з великим дисконтом, щоб знайти покупців.

Скандал через сексуальні домагання з боку засновника компанії Каланіка спричинив за собою звільнення 20-ти співробітників.

У понеділок друга особа в компанії, Еміл Майкл заявив, що залишає посаду.

Згідно зі встановленими нормами, компанія викуповує акції у співробітників за ціною, зафіксованою в останньому раунді фінансування, не дозволяючи продати їх дорожче на біржах.

Пом’якшення цих норм зробило б Uber більш привабливою для нових талантів, проте вже існуючі співробітники і інвестори могли б почати розпродаж акцій.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook