Тест-драйви

Перші тести Kia Picanto 1,2 GT-Line: сітікар з задатками спорткара

Kia недавно почала виводити свій міський сітікар Picanto третього покоління на ринки європейських країн, причому вже зараз цей автомобіль доступний для замовлення в Україні, і незабаром він з’явиться в наявності у дилерів. Західні видання змогли протестувати автомобіль і зробити про нього перші висновки, ну а ми зібрали цю інформацію в дайджест, і представляємо її нашим читачам.
Оглядачі британського видання Carmagazine похвалили новинку за зовнішній вигляд. Зовні вона виглядає дуже видовищно і агресивно, і моментально привертає до себе увагу.

Симпатія розвивається і при посадці в салон: спортивне шкіряне кермо, червона прострочка. Все налаштовує на думку, що ти їдеш швидше, ніж це є насправді. Шумоізоляція непогана, але 16-дюймові колеса все-таки виділяються на тлі інших складових шуму. Усередині дуже багато місця, як для такого компактного автомобіля: вчотирьох їхати на Picanto GT-Line цілком комфортно, а ось п’ятий пасажир буде доставляти тільки дискомфорт.

А ось силова установка очікувань не виправдовує. Атмосферна «четвірка» Kappa об’ємом в 1,25 літра і віддачею в 83 сили в парі з чотириступінчастим «автоматом» динаміка не порадує, особливо якщо порівнювати дану зв’язку з тим, що знаходиться у конкурента в особі зарядженого Volkswagen Up. Втім, незабаром під капотом у Picanto з’явиться 99-сильний трициліндровий мотор об’ємом в один літр, ну а поки власникам доведеться задовольнятися динамікою в 12 секунд до 100 кілометрів на годину, пишуть колеги.

 

Проте, в поворотах Picanto GT-Line порадує: автомобіль відчувається легким і моторним, контролювати шасі дуже легко – підвіска відмінно збалансована. Рульового управління поки не вистачає чутливості, але легким рульове колесо не назвеш – воно відчувається набагато краще, ніж у Picanto попереднього покоління.

Оглядачі видання Autocar погодилися, що зовні Picanto GT-Line виглядає дуже привабливо. Також колеги поскаржилися, що автомобіль виглядає більш спортивним, ніж він є насправді, оскільки йому не вистачає динаміки. Втім, ті, хто куплять Kia Picanto GT-Line в якості свого першого автомобіля, цього не відчують, впевнені оглядачі Autocar.
Все добре і в салоні: мультимедійна система на сім дюймів впевнено підтримує протоколи Apple CarPlay і Android Auto. А ось посадка куди вище, ніж в Volkswagen Up, і далеко не всім водіям сподобається розташування керма, але самі по собі сидіння не підвели – в них дуже комфортно.

Мотор заводиться легко, в міських умовах він володіє «м’яким характером», чітко звучати він починає в районі 4 тис. оборотів в хвилину.

У плані ходових якостей оглядачі Autocar погодилися повністю зі своїми колегами з Carmagazine: на вузьких і звивистих міських вуличках Kia Picanto GT-Line відчуває себе чудово.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook